11 November 2014

GEMPAR! KERANA MULUT LANGSI FAHMI, WARGA SABAH MARAH


Video ini adalah sekumpulan orang luar dan ada juga mahasiswa UMS yang menanti Fahmi sejak petang lagi. Mereka bukan samseng tetapi warga Sabah yang tidak berpuas hati dengan kenyataan Fahmi terhadap mahasiswa UMS dan rakyat Sabah. "Kerana mulut badan binasa". Datang dengan niat Jelajah Hasut. Kemudian mengata  warga UMS sebagai "Bodoh" telah mengundang kemarahan warga Sabah yang menyebabkan Fahmi di tunggu di pintu luar UMS. 


Sikap kurang ajar Fahmi bukan sahaja mengundang kemarahan warga UMS tetapi juga warga Sabah. 

Fahmi kata "Mentaliti masyarakat Sabah ditahap mana? memang biadap!


Fahmi dan rakan-rakannya bersyukur kerana dilindungi oleh pasukan keselamatan dan PDRM KK yang membawanya ke balai. Jika tidak tentu sesuatu yang tidak diingini akan berlaku.

Diberitakan Fahmi malam berkenaan berjaya menyusup masuk ke dalam UMS secara tidak disedari ke Kolej Kediaman E oleh pengawal keselamatan UMS. Bagaimana dia masuk? tentunya ada orang dalam!.   

Sikap menceroboh rumah orang ni adalah sikap Fahmi sebenarnya. 

Bagaimana Fahmi menyusup masuk secara haram ke dalam Kolej E? Siapa dalangnya?

Pihak keselamatan UMS terpaksa membawa Fahmi memandangkan masuk tanpa kebenaran dan dikira menceroboh.

Persoalannya mengapa Fahmi Zainol Presiden MPP UM ini dibiarkan oleh pihak UM? Mengapa hukuman tidak segera dilaksanakan memandangkan secara terang-terangan Fahmi ini mengganggu ketenteraman awam dan menceroboh masuk Universiti orang lain. 

Saya yakin hukuman dibawah KAEDAH-KAEDAH UNIVERSITI MALAYA ( TATATERTIB PELAJAR-PELAJAR)  (Menjatuhkan nama Universiti/ mengganggu keamanan) adalah jelas. 


Ini termasuk tindakan tatatertib kepada mahasiswa UMS yang terlibat bersekongkol membawa Fahmi dan rakannya secara HARAM ke dalam UMS!. 

No comments:

Post a Comment