09 November 2014

Anwar Ibrahim Taja Jelajah Hasut Budak Mulut Langsi UM ke UMS Sabah?


Jelajah Hasut!  Menghasut Jangan Tak Hasut

Modus Operandi Fahmi
Hero merempuh pagar UM Fahmi kini meneruskan jelajahnya ke Sabah dengan menamakan sebagai Jelajah Hasut. Nampaknya ada penaja yang sanggup membantu mereka untuk meneruskan siri jelajah mereka. Tidak mungkin mereka bergerak sendiri tanpa ada pihak luar yang menaja perjalanan mereka.

Sokongan Anwar Ibrahim?

Anwar Ibrahim dalam tweetnya turut menyokong program ini. Sepertinya beliau sangat merestui siri Jelajah Hasut Mahasiswa ini. Maka benarlah Anwar memang bertujuan memperalatkan mahasiswa untuk kepentingannya yang bermula di UM itu? Bukan atas kebebasan dan akademik? 

Speaker corner tanpa permit di KK!
Fahmi dan rakan-rakannya semasa berada di Jalan Gaya Kota Kinabalu nampaknya mencuba 'market' mereka di luar sebelum memasuki Perkarangan UMS malam ini. 

Siasatan Polis kerana tiada permit!
Kerana program tanpa permit ini Fahmi si mulut Langsi akhirnya ditahan sementara di balai polis Kota Kinabalu kerana membuat bising tanpa permit. Mungkin beliau masih belum memahami budaya rakyat Sabah agaknya.

Untuk Program berhampiran UMS malam ini yang juga tanpa kelulusan nampaknya akan melalui misi sukar apabila diberitakan terdapat pihak luar, mahasiswa UMS dan alumni UMS yang marah dengan mulut Langsi Budak UM apabila membuat kenyataan bodoh kepada mahasiswa UMS dalam FBnya. " Jangan jadi bodoh wahai mahasiswa UMS"

Langsi mulut budak ni!

Datang tidak diundang, mulut pula langsi tidak mustahil malam ini ada pihak yang akan memberi pelempang percuma atas kebiadapan budak nama Fahmi ni. Nampaknya beliau belum memahami cara hidup rakyat Sabah yang berbilang kaum itu. Tentu ada pihak yang menaja beliau dan rakan-rakannya sehingga sanggup membodohkan mahasiswa UMS

Ayuh mahasiswa UMS tunjukkan Solidariti untuk menghalang mahasiswa mulut langsi ini dari membodohkan mahasiswa dan rakyat Sabah.


No comments:

Post a Comment