26 September 2014

BN Menang di Pengkalan Kubor Evolusi Mahasiswa UTM menang PRK UTM


DUA KEMENANGAN!KEPUTUSAN RASMI PRK
N01 PENGKALAN KUBOR

BN MENANG

Jumlah Undi BN : 9961
Jumlah Undi PAS : 7326
Jumlah Undi Bebas : 38
Majoriti : 2635
Turn Out PRK 2014 : 73.1%

Jumlah Peti Undi Diterima : 47
Jumlah Peti Undi Belum Diterima : 0
Jumlah Keseluruhan Peti Undi : 47

Majoriti PRU 13 : 1736
Turn out PRU 13 : 79.1%

BN tambah 213 undi berbanding PRU13

Majoriti BN bertambah 899, PAS hilang 1,112 undi berbanding undi yang PKR dapat pada PRU13 

PRK UTM- Evolusi kuasai UTMPilihanraya kampus tahun 2014 kembali lagi. IPTA pertama yang membuat pilihan raya kampus adalah UTM. Diadakan serentak di kampus Skudai dan UTM KL.

Keputusan diumumkan lewat malam semalam di Dewan Alumni UTM. Sejumlah 72.42% pelajar telah turun menunaikan tanggungjawab sebagai pengundi dalam pilihanraya kampus. Jumlah itu mencatatkan peningkatan berbanding tahun lepas.
Sebelumnya pada jam 12.30 tengahari, peratusan tertinggi mahasiswa keluar mengundi adalah di FAB iaitu dengan 69.13%. Yang terendah adalah di FKE dengan jumlah 45.86%.
Keputusan penuh bila diumumkan semalam telah memihak kepada Evolusi yang telah menang 38 kerusi Majlis Perwakilan Pelajar. 6 kerusi dimenangi oleh calon Bebas dan 2 lagi adalah pelajar pro pembangkang.
Sementara itu di  UTM KL, 4 kerusi dimenangi oleh Evolusi. Hanya satu kerusi berjaya dimenangi oleh pelajar pro pembangkang.  Tahniah kepada pelajar yang telah terpilih. Selamat menunaikan tanggungjawab sebagai wakil pelajar di universiti.

Calon Bebas dari UTMMove adalah pecahan dari Evolusi Malaysia. Dijangka penggabungan mereka dengan Evolusi menjadikan keseluruhan kerusi mahasiswa pro kerajaan kepada 48 kerusi. Tahniah. Politik kena bersatu. Jangan gaduh-gaduh. Rapatkan barisan semula.

1 comment:

 1. (( Rahsia Dibuka )) - UMNO Mahu Jatuhkan Azmin SEKALI Lagi!!

  Walaupun akhbar Utusan Malaysia meletakkan gambar lucah Azmin bersaiz A4 di muka depannya, ia tidak pun releven oleh rakyat selangor, malah seluruh rakyat Malaysia sekalipun sgt yakin dgn kreadibiliti Azmin sbg MB Selangor yg baru...

  Bukan itu saja, penyokong BN bertubi2 mahukan Azmin menjadi MB baru dgn 'menjilat' kembali khalid bg menidakkan Wan Azizah sbg MB yg baru...

  Wan Azizah yg tidak dpt bertanding pada pru yg lepas hanyalah orang tengah Anwar utk menguatkan lg PKR di Selangor. Memadai hanya berada di dun... dan Nurul Izzah di parlimen...


  UMNO nak buat apa skrg?
  Adakah UMNO mahu meletakkan Video Lucah 3G Azmin di Muka Depan Akhbar pujaannya?... Cubalah...

  Yg pasti semakin ramai penyokong BN yg sukakan Azmin selepas ini...

  Sayang selangor.. sayang PKR...

  TAHNIAH ANWAR... TAHNIAH WAN AZIZAH... :-D


  Sumber berita

  >>>> Klik Di Sini

  ReplyDelete