15 August 2014

Strategi Khalid Ibrahim baru sehingga 28 Ogos 2014!Dihentam oleh puak Erdogan PAS pro Anwarinas hari ini TSKI tetap "cool" dengan caranya. Seakan sudah tahu apa yang berlaku di hadapan sana beliau seolah-olah sedang mengikuti skrip "mendera Anwar Ibrahim" yang memalukannya. Langkah kajang yang menjadi Langkah Kejang akhirnya memakan Anwar Ibrahim dan PKR yang terdesak sebelum beliau ke penjara.

Kali ini Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata beliau tidak akan mengeluarkan sebarang kenyataan berhubung kedudukan menteri besar sehingga 27 Ogos ini.

“Saya telah berkomunikasi dengan DYMM Sultan Selangor berhubung perkembangan terbaharu politik di negeri ini termasuk sentimen di kalangan Ahli-ahli Dewan Negeri Selangor.

“DYMM Tuanku Sultan telah menitahkan yang  baginda berpuashati bahawa saya  mempunyai sokongan majoriti Ahli Dewan pada ketika saya menyembah taklimat pada Isnin, 11 Ogos 2014,” kata Abdul Khalid dalam satu kenyataan yang dikeluarkan hari ini.

Katanya lagi,  DYMM Tuanku Sultan juga  telah menitahkan supaya beliau tidak membuat sebarang keputusan atau pengumuman berkenaan jawatan Menteri Besar sehingga baginda kembali pada 27 Ogos untuk beliau menghadap sultan.
No comments:

Post a Comment