18 August 2014

PAS U-TURN, KHALID IBRAHIM AKAN 'TURN OFF"?


Puak Anwarinas diketuai oleh Mat Sabu Timbalan Presiden PAS mengumumka hasil mesyuarat. Ke mana Presiden Parti? kecewa? Mana Nasaruddin Tantawi yang
lantang bertahan?


Keputusan PAS U-Turn sudah dijangka lebih awal. Mesyuarat 17 Ogos 2014 pimpinan Pas Pusat yang berlangsung selama 90 minit itu mendedahkan dua nama, Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali sebagai calon Menteri Besar Selangor menggantikan Abdul Khalid.Hancur ketetapan Majlis Syura Ulamak PAS yang di buat sebelum itu yang mempertahankan Tan Sri Khalid Ibrahim. Ternyata AJK pimpinan PAS yang didominasi oleh puak erdogan dan Anwarinas memenangi pendapat untuk memilih Wan Azizah Wan Ismail sesekalipun dikaburi dengan nama Azmin Ali.  

Pada sebelah petangnya mesyuarat Pakatan Rakyat (PR) dengan penuh gimik sebulat suara meletakkan nama Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon tunggal. Sekali lagi membelakangi ketetapan PAS dalam Mesyuarat PAS meletakkan dua nama. Begitu kemaruk kuasanya mereka!

Sekali lagi ketua Anwarinas dalam PAS mengetuai! - Pengerusi PBA bawah
Guan Eng lah katakan!

Apa kata Khalid Ibrahim?KENYATAAN MEDIA
17 OGOS 2014

SAYA AKAN MOHON MENGHADAP DYMM SULTAN SELANGOR BERKENAAN STATUS MENTERI BESAR

Saya menerima dengan hati terbuka keputusan Parti Sa-Islam Malaysia (PAS) berkenaan status Menteri Besar dan barisan Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor.

Dengan perkembangan terbaharu ini, saya akan memohon menghadap DYMM Sultan Selangor untuk memberi nasihat tentang langkah-langkah seterusnya.

Sehingga DYMM Sultan membuat keputusan muktamad, saya akan meneruskan pentadbiran kerajaan Negeri Selangor bersama 4 ahli MMKN daripada PAS akan meneruskan pentadbiran bagi memastikan rakyat tidak terkesan dengan krisis politik ini.

Saya mengucapkan terima kasih kepada rakan-rakan dan semua rakyat Selangor atas sokongan dalam usaha bersama untuk menjayakan agenda reformasi di Selangor.

Saya juga berterima kasih atas kesabaran semua pihak dalam penyelesaian isu dan perkembangan-perkembangan terkini mengikut tatacara yang betul dan berasaskan undang-undang.

Insya’Allah, rakyat Selangor akan terus dipelihara dan diberkati Allah SWT.

TAN SRI DATO’ SERI ABDUL KHALID IBRAHIM
YAB DATO’ MENTERI BESAR SELANGOR

Apakah Khalid Ibrahim yang masih sah sebagai MB Selangor sekarang akan menekan butang "Turn Off" iaitu membubarkan DUN selepas mengadap Sultan Selangor?

Atau Khalid Ibrahim U-Turn sama ikut PAS dan PKR semula? 

Selepas Rafizi dan Saifuddin menelanjangkannya kononnya berlaku salah laku melalui sidang akhbar yang di paparkan dalam media sosial apakah Khalid Ibrahim membiarkan mereka yang  mengaibkannya sebelum ini bermaharajalela?

Apa kata Hadi Awang?

Terbaru Hadi Awang seperti nada kecewa berkata terserah kepada Sultan Selangor memperkenankan atau sebaliknya Wan Azizah Wan Ismail sebagai Menteri Besar yang baharu. Apapun Tan Sri Khalid mempunyai masa untuk menghabiskan drama ini sebagaimana Anwar sedang berdrama. Butang Turn Off untuk membubar DUN ibarat di hujung jari sahaja. Harapan Nik Aziz dan Anwar team ialah agar tidak dibubarkan Dun dan diberi percuma kepada mereka untuk peralihan kuasa. 

Seperti kata Prof Aziz Bari...Khalid Ibrahim seperti pencuri yang perlu memulangkan barang yang dicurinya.  Adakah kita akan tahu Tan Sri Khalid Ibrahim akan memulangkannya? 

JBJ


1 comment:

 1. Adam Adli Dipenjara - Bukti UMNO BENCI anak muda!!

  Tak perlu berdolak-dalik...

  Politik tetap politik. Kuasa bukan segala2nya.... Tetapi kenapa pemimpin UMNO perlu takut dengan bayang2???

  Adakah bila generasi tua UMNO mati, akan diganti dengan generasi datuk nenek UMNO???
  Kekejaman pemimpin UMNO yang dilakukan kepada anak muda bukti jelas mereka membenci dan menghina anak muda dan takut dengan bayang2 sendiri!!!  Yang pasti, apabila pemimpin UMNO membuat sebarang hasutan dan kesalahan, mereka akan terlepas dan kalau didenda pun tidaklah setimpal...


  Sumber berita

  >>>> Klik Di Sini

  ReplyDelete