14 August 2014

KHALID IBRAHIM MENDERA ANWAR DAN MEMATIKAN "KAJANG MOVE"
Rupanya memerangi Khalid Ibrahim memerlukan 1 Batalion tentera dan beberapa general parti memeranginya. Benar-benar buku bertemu ruas.Tentu Anwar Ibrahim KETUM tidak menyangka sejauh ini dirinya boleh ditentang. Selepas Khalid Ibrahim mendera Anwar Ibrahim hari ini Wan Azizah mendakwa mempunyai sokongan 32 ADUN. 

Menurut Wan Azizah, ADUN PAS tersebut iaitu Hasnul Baharuddin (Morib) dan Saari Sungib (Hulu Kelang) menyatakan sokongan mereka kepadanya bersama-sama 15 ADUN DAP dan 13 ADUN PKR.

Situasi ini menjadikan Wan Azizah kini disokong oleh 30 orang ADUN berbanding Khalid Ibrahim yang disokong oleh 26 orang ADUN.

"Dengan ini saya mengumumkan 30 orang ADUN Pakatan Rakyat termasuk saya menyatakan rasa hilang percaya kami kepada YB Datuk Tan Sri khalid Ibrahim sebagai menteri besar.

Apakah Tan Sri Khalid Ibrahim agaknya bodoh dan tidak menjangka hal-hala seperti di atas? Tentulah beliau telah menjangkakan segala kemungkinan yang akan dilakukan oleh Anwar dan Azizah.Termasuk usaha yang disebut 32 orang seperti di atas.

memandangkan Sultan Selangor berkuasa di bawah Undang-undang Tubuh Negeri Selangor melantik MB, Exco malah pembubaran Dewan Undangan Negeri. Khalid masih mempunyai senjata terakhir sebelum di bawa ke Persidangan Dun untuk usul tidak percaya kepada Khalid. Pembubaran Dun adalah paling akhir yang akan dilakukan oleh Tan Sri Khalid Ibrahim untuk mengajar Anwar Ibrahim dan kuncunya.

Jika berlaku pilihan raya DUN apakah PR akan memenangi Selangor semula? APakah BN dapat mengekalkan 13 kerusinya? Apakah PAS sanggup menjadi penjilat DAP selamanya? Kita tunggu dan lihat!No comments:

Post a Comment