16 March 2014

Ya, juruterbang ahli PKR!, Anwar bila nak saman Daily Mail?

PKR mengaku juruterbang MH 370  merupakan ahli parti itu tetapi meminta semua pihak tidak membuat spekulasi mengaitkan mereka dengan kehilangan penerbangan tersebut. Ketua PKR Cabang Subang Sivarasa Rasiah berkata beliau menang mengenali Kapten Zaharie Ahmad Shah (kanan) sejak beliau menyertai parti tersebut 23 Januari tahun lalu.


Apa kata PAS pula?

Nampak PKR terkedu bila pelbagai pihak seperti FBI dan media antarabangsa cuba mengaitkan kehilangan MH370 dengan pilot Kapten Zaharie Ahmad Shah. Jika sebelum ini PR termasuk beberapa pemimpinnya memperlekehkan usaha kerajaan Malaysia sebagai sesuatu yang mencurigakan dan kononnya kerajaan adalah dalang untuk menutup isu Anwar selepas dituduh bersalah oleh mahkamah Rayuan pada 7 mac lalu.Sivarasa bekas Anwar merujuk kepada laporan akhbar United Kingdom Daily Mail yang membuat spekulasi bahawa Zaharie seorang 'fanatik politik' dan 'aktivis sosial yang lantang'. Katanya  "Media tidak sepatutnya membuat sebarang spekulasi.

Kenyataan Daily Mail mengundang fenomena seluruh dunia tentang apa yang berlaku di Malaysia. Mengaitkan Kapten Zaharie sebagai ahli PKR obses dengan Anwar Ibrahim tentu membri tafsiran yang pelbagai kepada seluruh dunia.

Apakah Anwar Ibrahim dan PKR akan menyaman Daily Mail? Kerana mendedahkan kepada umum tentang siasatan FBI dan juga pilot yang obses? Bukankah ini sesuatu yang memalukan Anwar Ibrahim? mengapa Anwar tidak memberikan respon? 

Kena batang hidung tentulah gelabah kan!No comments:

Post a Comment