14 January 2014

RM 96 Juta bantuan banjir, PR rampas tanah Giat Mara Selangor dan gaji YB naik mana lebih Kangkung?

Persoalan utama adalah tentang bantuan banjir, kenapa mahu mislead cerita sumbangan RM96 juta dengan parodi kangkung. Kena tanya balik Anwar dan pakatan apa mereka bagi pada mangsa banjir?

Kangkung jadi perkataan paling popular!Jangan termakan umpan kangkung hingga lupa apa yang sebenarnya perlu menjadi key point dalam negara.Apalah sangat dengan satu contoh barangan seperti Kangkung untuk dijadikan isu.  Menyindir dan memerli mengenai "Kangkung" tetapi lupa isu yang lebih besar ialah mempertahankan Kalimah Allah dan PR merampas tanah Giat Mara di Selangor. Giat Mara yang bertapak lama di suatu tempat pun mereka nak rampas!

Bukankah ini isu pendidikan bumiputera yang lebih jelas telah dicabul? Apakah Tan Sri Khalid Ibrahim selaku Menteri Besar Melayu yang berjaya kerana DEB langsung tiada sekelumitkan perasaan kesian tentang anak bangsanya? Adun DAP terang-terangan membawa kontraktor dan Ahli Dewan Perniagaan melawat Giat Mara memberi isyarat bersiap sedia menghalau penghuni pelajar Giat Mara.

Begitu juga dalam penggunaan Kalimah Allah sepatutnya PAS dan pemimpin PR mempertahankan penggunaannya untuk umat Islam sahaja sejajar dengan keputusan mahkamah rayuan. Bukannya 'membedal' JAIS untuk menguatkuasakan pelaksanaan  agama Islam di Selangor. Titah Sultan Selangor sebagai Ketua Agama Islam dilanggar. 

Begitu juga dengan kenaikan gaji untuk menteri besar, exco, speaker dan timbalan speaker sehingga 373 %. Ditengah rakyat menghadapi kenaikan kos sara hidup wakil rakyat PR menaikkan gaji. Benarkah gaji dibeku atau diteruskan? semua ini gimik PR. Kalau mereka semua ok. Kalau BN semua salah!

  

No comments:

Post a Comment