21 July 2013

RAFIZI PERLU LEBIH JANTAN JANGAN HANYA GUNAKAN IMUNITI KEKEBALAN DALAM DEWAN
Dalam sesi perbahasan perbekalan. Rafizi secara terus menyebut nama Mohamed Salleh bin Mohd Ali (KP 671112-66-5021) yang kononnya di kawal oleh ahli perniagaan berkenaan. Sambil menyebut nama syarikat Integrated Challenger (MSdn Bhd. Rafizi menyebut " sebabnya Mohamed Salleh Mohd Ali mempunyai hubungan rapat dengan pimpinan kerajaan termasuklah Pengerusi dan Timbalan Pengerusi SPR".


Apakah kerana hanya Kekebalan sebagai ahli parlimen maka Rafizi (YB Baru rupanya), hanya berani menyebut secara spesifik di dalam dewan sahaja? Mengapa semasa sidang akhbar di luar dewan Rafizi tidak berani menyebut secara spesifik mengenai kenyataannya " Mohamed Salleh Mohd Ali mempunyai hubungan rapat dengan pimpinan kerajaan termasuklah Pengerusi dan Timbalan Pengerusi SPR".

Apakah Rafizi mempunyai strategi serkap jarang untuk membawa isu ini. Jika dinyatakan diluar dewan maka bolehlah SPR atau individu bernama Mohamed Salleh ini mengambil tindakan sewajarnya.Tetapi kenyataan Rafizi tidak berlaku? mengapa? sebab Rafizi sudah menjangka apa yang akan berlaku. Kerajaan sudah menjawab bahawa pelantikan syarikat secara rundingan terus adalah atas sebab-sebab "keselamatan". Oleh yang demikian maklum balas daripada kerajaan akan mendedahkan maklumat syarikat yang membekalkan dakwat berkenaan. No comments:

Post a Comment