24 March 2012

Bila akal semakin hilang!!

Beritanya.


NONE
Kira-kira 80 orang pelajar pro-Mahasiswa pada petang ini berhimpun di hadapan Kementerian Pengajian Tinggi di Putrajaya bagi menuntut supaya pilihan raya kampus diadakan pada kadar segera.

NONE
Kumpulan itu berkumpul pada kira-kira jam 2.45 petang dan cuba untuk menyerahkan memorandum serta batu nesan kepada Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin.

Memorandum itu diterima oleh setiausaha politik Mohd Khaled, tetapi beliau menolak menerima batu nesan yang melambangkan "kematian demokrasi pelajar".

Memorandum yang dihantar mewakili lapan kumpulan mahasiswa, termasuk Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM), Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia and Pro-Mahasiswa.

----------------------------------------------ulasannya--------------

Bila akal pemimpin mahasiswa semakin singkat cara. Kenapa nak bawa nesan? Nak menggambarkan matinya demokrasi dengan cara memberi batu nesan?. Cara mahasiswa pembangkang ni dari dulu memang sentiasa pendek akal. Dari bawa keranda sehingga bawa nesan. Siapa nak hormat kita jika kita tidak hormat orang lain. 

Inikah caranya? kenapa batu nesan ini tidak di bawa ke parlimen serah pada Anwar Ibrahim supaya Anwar boleh bercakap bagi pihak mahasiswa yang malang ni mengenai matinya demokrasi mereka. Kita tengok reaksi Anwar..


No comments:

Post a Comment