19 November 2011

Bantuan 100 menunjukkan kesannya!

Pembangkang Jangan Marah
Bantuan RM100 untuk pelajar sekolah nampaknya sudah menunjukkan kesannya. Bantuan suri rumah yang belum disalurkan juga dijangka bakal mengundang kririkan yang hebat. Ini sudah dijangka.

Pemimpin pembangkang berpendapat, tindakan itu sekali gus menunjukkan kerajaan tidak jujur menyalurkan bantuan dengan cuba mendapatkan political mileage atau pulangan politik. " ini menunjukkan bahawa duit tersebut bukan sangat bertujuan untuk membantu murid atau keluarga, tetapi lebih kepada kepentingan politik, (tunjukkan) yang beri itu Umno atau BN," kata Naib Presiden PAS Datuk Mahfuz Omar."

ULASAN

1.  Kerajaan BN yang memerintah mestilah akan menunjukkan sesuatu yang mereka sampaikan kepada rakyat. selama ini banyak yang Kerajaan BN beri diambil kesempatan oleh wakil rakyat pembangkang. kadang-kadang bantuan JKM di tempat kerajaan Negeri penguasaan Pembangkang selalu saja diambil kesempatan seolah-olah mereka yang beri. Pada hal tugas mereka mengumpul senarai dan diajukan sahaja kepada kerajaan. biladah lulus maka dia kata Kerajaan Pakatan yang beri. Banyak lagi  benda-benda lain seperti projek BN disesuatu tempat yang kadang-kadang di dakwa wakil rakyat pakatan yang minta. Padahal itu projek kerajaan BN.

2.   Kemana bajet PKR hari tu? jika hebat sangat salur sahajalah kepada suri rumah, pelajar sekolah DLL kalau dah banyak duit sangat. Bagi saya apa yang BN sekarang buat adalah betul. anda memberi anda mesti menunjukkan kepada rakyat apa yang anda beri. Jangan pedulilah sangat apa yang Mahfuz atau pemimpin pembangkang kata. sekarang sudah tiba masanya UMNO atau BN salurkan terus kepada rakyat. tunjukkan kepada rakyat bahawa anda yang memerinta dan memberinya.

3.    Percayalah Kerajaan Pakatan jauh lebih teruk kalau mereka berkuasa. Baru sahaja berkuasa semua hal rakyat, nak projek atau sebagainya mesti mendapat sokongan wakil rakyat mereka dahulu. sehinggakan rakyat yang nak memiliki rumah PPR di kawasan mereka pun, mereka minta pemohon mendapat sokongan wakil rakyat mereka dahulu. banyaklah perkara-perkara yang penulis terima daripada rakyat.

No comments:

Post a Comment