09 November 2011

Anwar: Hudud tak ada tempat dalam dasar Pakatan !!


1.) Apa kata PAS...Datuk Seri Anwar Ibrahim memberi jaminan kepada masyarakat Cina bahawa undang-undang kontroversi itu tidak ada tempat sama ada dalam konsensus atau dasar Pakatan Rakyat. Semasa berdialog dengan lebih 200 pemimpin masyarakat daripada kira-kira 65 persatuan dan dewan perniagaan Cina di Subang Jaya malam tadi, ketua pembangkang itu berjanji untuk menyampaikan kebimbangan masyarakat berkenaan mengenai perkara itu kepada parti PAS.

2) Katanya, apabila orang bertanya tentang pendiriannya mengenai undang-undang hudud, beliau memberitahu mereka bahawa pendirian PKR dan Pakatan Rakyat adalah untuk menyokong perlembagaan.


3) "Tetapi apabila orang bertanya pendirian peribadi saya sebagai seorang Muslim, ini adalah satu soalan 'tricky'. Jika anda menjawab 'tidak', maka anda mati. Tetapi jika anda menjawab 'ya', maka tajuk berita New Straits Times esok akan menjadi 'Anwar sokong undang-undang hudud'," katanya.

4.) Sebagai seorang Muslim, ahli parlimen Permatang Pauh itu berkata, beliau mesti menerima Al-Quran yang memperuntukkan undang-undang hudud. Tetapi pelaksanaan dan konsensus Pakatan mengenainya adalah isu yang berasingan.

Ulasan:

1)  Anwar ni memang pandai bertukar kulit. Bercakap mengikut keadaan.Tengok Audien Melayu, Cina, India atau kaum lain. Inilah pemimpin yang sebenarnya pandai putar belit untuk merai sokongan.Apa yang hairan sangat dengan Anwar nak cakap "YA" atau " TIDAK" dah biasapun dia lakukankan.
2.) Lepas ni masa jumpa Audien Melayu pula..."mungkin dia akan cakap Hudud akan terus dilaksanakan. Islam. Apap nak buat

No comments:

Post a Comment