16 September 2010

Pembunuhan Sosilawati dan 3 yang lain: Hukuman Setimpal kepada yang melakukannya!

1) Pembunuhan kejam dan ngeri jutawan kosmetik Datuk Sosilawati, 47, dan pemandunya Kamaruddin Shamsudin, 44, serta pegawai bank CIMB Kampung Baru, Noorhisham Mohammad, 38, dan peguam peribadi Ahmad Kamil Abdul Karim, 32 telah menggemparkan negara.

2.) Mereka bukan sahaja dibunuh malah ,mayat mereka dibakar dan abunya dibuang ke dalam sebuah sungai dekat Ladang Gadong, di Tanjung Sepat, Banting.Memang sangat kejam. Dalam dunia yang penuh dengan undang-undang ini masih ada manusia yang sanggup bertindak kejam apatah lagi suspek kes ini dikaitkan dengan seorang peguam bergelar Datuk. Peguam berkenaan pernah mewakili hindraf dan menjadi ahli politik seumur hidup kepada sebuah parti politik di negara ini.

3). Bagaimana seorang yang dalam profesion guaman sanggup bertindak demikian? jika peguam yang bergelar Datuk ini adalah salah anggota Bar Council maka pihak Bar Council harus mengambil tindakan sewajarnya.Walaubagaimanapun  biarlah polis melaksanakan siasatannya. Semoga yang bersalah dihukum setimpal. 

4.) Takziah kepada keluarga Datuk Sosilawati dan 3 yang lain.Mari kita berdoa semoga roh mereka dicucuri rahmat.

1 comment:

  1. Berita dalam akhbar STAR hari ini...anugerah Datuk pun di beli dengan harga RM180,000.

    ReplyDelete